Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Donceel

Direct energie vergelijken in Donceel? Geholpen door onze vergelijker tref je supersnel alle beschikbare energie aanbieders zoals Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Donceel prijstechnisch het meest interessant is. Verder lees je op onze website praktische informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Donceel
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Donceel?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Donceel. Van Poweo tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiebedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Donceel is? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze handige vergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Donceel, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Aan de hand van jouw input in de vergelijkingstool achterhaal je zonder problemen een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Donceel

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Donceel heet Tecteo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Donceel is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Donceel

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Donceel
 • CV Merk: Remeha
 • Groene energie: 0,205%
 • Postcode: 4357
 • Mazout verbruik: 2450 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-donceel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Donceel ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 en nog eens 3435 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten aanzien van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Donceel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de aanbieder. Zoals www.engie.be en ook www.trevion.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Donceel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €380 bonus betekenen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Donceel. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Donceel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Eni. Bij de volgende stap bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Donceel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Donceel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Donceel

Bijna alle organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Donceel. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Donceel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Donceel kennen we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4357. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente