Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haneffe

Eenvoudig energie vergelijken in Haneffe? Aan de hand van deze website tref je eenvoudig alle grote aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ en Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Haneffe het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als bijv. leveranciers en verschillende contractsoorten. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Donceel
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Haneffe?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Haneffe. Van Antargaz tot en met Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haneffe is in juli 2024? Vul gelijk de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Haneffe, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker zoekt men probleemloos een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Haneffe

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Haneffe betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Donceel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Haneffe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Donceel
 • Populaire CV: Bosch
 • Aandeel groen: 37,70%
 • Centrale postcode: 4357
 • Mazout consumptie: 1850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-haneffe

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Haneffe ligt dit gemiddeld op 1520 m3 en 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk contract zie jij info zoals type energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Haneffe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be + www.eni.com. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Haneffe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €265 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Haneffe. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Haneffe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard regelt je aanstaande leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Zoals Luminus, Lampiris + Trevion. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Haneffe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Haneffe en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Haneffe

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Haneffe. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Haneffe vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Donceel onderscheiden we diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4357. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+ contract.