Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Limont

Gemakkelijk energie vergelijken in Limont? Met behulp van deze website check je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen zoals Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Limont de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je via de Energiehunter belangrijke informatie over topics als bijv. tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Donceel
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Limont?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Limont. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Tecteo. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Limont is? Vul eenvoudig jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Limont, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool zoekt men zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Limont

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Online account
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Limont heet Tecteo. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Donceel is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Limont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Donceel
 • Populaire CV: AWB
 • Aandeel duurzaam: 37,90%
 • Postcodegebied: 4357
 • Verbruik stookolie: 1870 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-limont

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Limont ligt dit gemiddeld op 1530 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Vaak is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk pakket achterhaal je specificaties over herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Limont, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Limont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €345 voordeel geven. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Limont. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Limont. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Ebem. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Limont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Limont en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Limont

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Limont. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Limont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Donceel onderscheiden we vele stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4357. In deze omgeving kan je soms relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Mega contract.