Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loncin

Meteen energie vergelijken in Loncin? Met behulp van onze vergelijker ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Loncin prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je op deze website waardevolle informatie over thema’s als o.a. tarieven en uitleg over jouw energierekening. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ans
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Loncin?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Loncin. Van Poweo tot en met Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loncin is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Loncin, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de tarievenvergelijker ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Loncin

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Loncin is Tecteo. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ans is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Loncin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ans
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 39,70%
 • Hoofdpostcode: 4431
 • Gem. mazout: 2050 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-loncin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Loncin is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 en 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende looptijd heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Van ieder pakket check jij details met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Loncin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de aanbieder. Zoals www.luminus.be of www.trevion.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Loncin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €315 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktisch advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Loncin. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Loncin. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Energie 2030. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze website tref je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Loncin vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Loncin en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Loncin

Het gros van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Loncin. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Loncin vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Ans zien we allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4431. In deze regio kan je soms extra voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz tarieven.