Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gleixhe

Gemakkelijk energie vergelijken in Gleixhe? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle relevante energieleveranciers als Essent en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Gleixhe de laagste prijs biedt. Verder tref je op deze pagina bruikbare info over items als o.a. energieaansluitingen en info over duurzame energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties bij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gleixhe?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Gleixhe. Dit varieert van Lampirus tot een speler als OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gleixhe is voor jouw verbruik? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gleixhe, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van filteren in de vergelijkingstool checkt men probleemloos een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Gleixhe

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gleixhe heet Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Flémalle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Gleixhe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 39,20%
 • Postcode: 4400
 • Gem. mazout: 2000 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-gleixhe

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Gleixhe gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 en nog eens 3505 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk abonnement check je informatie met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gleixhe, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede aanbieder gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gleixhe


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €295 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gleixhe. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Gleixhe. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je toekomstige energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris of natuurlijk ZENO. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gleixhe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gleixhe en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Gleixhe

De meeste energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Gleixhe. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Gleixhe vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Flémalle zijn er verscheidene plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4400. In deze regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Watz tarieven.