Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Odeur

Gemakkelijk energie vergelijken in Odeur? Via de energievergelijker check je supersnel alle relevante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Odeur voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je op onze website handige informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Daarbij bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Crisnée
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 245,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Odeur?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Odeur. Van Lampirus tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Odeur voor jou is? Voer snel de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Odeur, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaal jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Odeur

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Odeur is Tecteo. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Crisnée is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Odeur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Crisnée
 • CV ketel: Fasto
 • Groene stroom: 38,60%
 • Postcodegebied: 4367
 • Gem. mazout: 1940 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-odeur

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Odeur is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk abonnement tref je details over soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Odeur, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be of www.antargaz.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Odeur


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €390 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna vind jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Odeur. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Odeur. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aanstaande leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). De aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels onze website ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Odeur vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Odeur en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Odeur

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Odeur. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Odeur vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Crisnée bestaan er steeds meer acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4367. In deze regio kan je wellicht zeer betaalbaar meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Engie tarieven.