Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lens-Sur-Geer

Snel energie vergelijken in Lens-Sur-Geer? Middels de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lens-Sur-Geer het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze pagina bruikbare info over zaken als bijv. gastarieven en salderen. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oreye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lens-Sur-Geer?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Lens-Sur-Geer. Dat loopt uiteen van Engie tot en met OCTA+, de keuze is enorm. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lens-Sur-Geer is op dit moment? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze energie tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Lens-Sur-Geer, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de tool bekijkt men simpel en snel een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Lens-Sur-Geer

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lens-Sur-Geer heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oreye valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Lens-Sur-Geer

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oreye
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel groen: 38,20%
 • Centrale postcode: 4360
 • Aantal mazout liters: 1900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-lens-sur-geer

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Onder andere het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Lens-Sur-Geer ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en 3455 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder contract check jij specificaties over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lens-Sur-Geer, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.ecopower.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Lens-Sur-Geer


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €365 korting realiseren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktisch advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Lens-Sur-Geer. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Lens-Sur-Geer. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt de aankomende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe maatschappij. Bijv. Luminus, Essent of natuurlijk Belpower. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je toekomstige leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lens-Sur-Geer vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lens-Sur-Geer en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Lens-Sur-Geer

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Lens-Sur-Geer. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Lens-Sur-Geer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Oreye zijn er nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4360. In deze buurt kan je soms extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy contract.