Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oreye

Op je gemak energie vergelijken in Oreye? Middels de Energiehunter ontdek je moeiteloos alle grote energie aanbieders als o.a. Watz en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Oreye de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als o.a. onderwerpenen zakelijke energie. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oreye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 285,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Oreye?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Oreye. Dat loopt uiteen van Engie tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oreye is? Geef direct jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Toch, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Oreye, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in de tool bekijken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oreye

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Oreye is Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oreye valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Oreye

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oreye
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene energie: 0,206%
 • Centrale postcode: 4360
 • Verbruik stookolie: 2460 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-oreye

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Oreye ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en nog eens 3440 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle pakketten vind jij info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Oreye, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oreye


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €250 voordeel geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Oreye. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Veelal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Oreye. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel regelt jouw toekomstige aanbieder het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste maatschappij. Bijv. OCTA+, Essent + Wase Wind. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oreye vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oreye en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Oreye

Bijna alle aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Oreye. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Oreye vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Oreye zien we vele acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4360. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente