Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Otrange

Meteen energie vergelijken in Otrange? Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Watz & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Otrange de beste deal heeft! Daarbij check je via de Energiehunter bruikbare info over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over duurzame energie. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oreye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Otrange?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Otrange. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Otrange is voor jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Otrange, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties in onze vergelijker ontdek je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Otrange

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Otrange heet Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Oreye is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Otrange

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oreye
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 38,30%
 • Postcode: 4360
 • Verbruik Mazout: 1910 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-otrange

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Otrange is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 en nog eens 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij alle contracten lees jij specificaties met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Otrange, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be + www.antargaz.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Otrange


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €350 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Otrange. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Otrange. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de toekomstige maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Essent of Energy People. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.engie.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Otrange vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Otrange en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Otrange

Het merendeel van de aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Otrange. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Otrange vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Oreye onderscheiden we diverse opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4360. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant contract.