Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Crisnée

Snel online energie vergelijken in Crisnée? Via energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Crisnée voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op energiehunter.be nuttige info info over onderwerpen als o.a. verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Crisnée
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Crisnée?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Crisnée. Dat gaat van Essent tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke leveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Crisnée is? Geef snel jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Crisnée, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels keuzes in de vergelijkingstool achterhaal jij zonder problemen een contract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Crisnée

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Crisnée betreft Tecteo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Crisnée is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Crisnée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Crisnée
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 0,207%
 • Postcode: 4367
 • Mazout: 2470 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-crisnee

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Crisnée ligt dit gemiddeld op 1410 m3 plus 3445 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Normaal kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract zie jij details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Crisnée, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be + www.ebem.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Crisnée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €315 winst geven. Daarentegen, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Crisnée. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Crisnée. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Eni. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Crisnée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Crisnée en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Crisnée

Een aanzienlijk deel van de bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Crisnée. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Crisnée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Crisnée kennen we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4367. In deze omgeving kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy energie.


Alle plaatsen in deze gemeente