Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flémalle-Grande

Gemakkelijk energie vergelijken in Flémalle-Grande? Met behulp van de Energiehunter ontdek je supersnel alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn Mega & Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Flémalle-Grande de beste deal heeft! Ook vergaar je op deze website uitgebreide informatie over topics als gastarieven en salderen. Tevens geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Flémalle
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Flémalle-Grande?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Flémalle-Grande. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 tellen we ruim 25 leveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flémalle-Grande is in april 2024? Geef gelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze energie check je snel de goedkoopste energieleverancier van Flémalle-Grande, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Middels keuzes in onze vergelijker vinden jullie simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Flémalle-Grande

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Flémalle-Grande is Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Flémalle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Flémalle-Grande

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Flémalle
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 39,00%
 • Hoofdpostcode: 4400
 • Mazout verbruik: 1980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-flemalle-grande

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Flémalle-Grande is dat gemiddeld 1585 m3 en 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk pakket zoek jij details zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Flémalle-Grande, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be of www.elegant.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Flémalle-Grande


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Flémalle-Grande. Op die manier is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Flémalle-Grande. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste leverancier. Bijv. Luminus, Essent of Eni. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Flémalle-Grande vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Flémalle-Grande en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Flémalle-Grande

Bijna alle leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Flémalle-Grande. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Flémalle-Grande vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Flémalle zien we diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4400. In deze regio kan je steeds vaker extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen integreren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Luminus tarieven.