Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Nicolas

Op je gemak energie vergelijken in Saint-Nicolas? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je moeiteloos alle grote bedrijven zoals Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Saint-Nicolas het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je via de energievergelijker handige info over thema’s als verschillende gasregio’s en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Saint-Nicolas
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 460,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Saint-Nicolas?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Saint-Nicolas. Dat loopt van Lampirus tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Nicolas is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Saint-Nicolas, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van filters in onze vergelijker bekijkt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Saint-Nicolas

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van leveranciers en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Saint-Nicolas is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Saint-Nicolas valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Saint-Nicolas

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Saint-Nicolas
 • CV ketel: Agpo
 • Groene stroom: 0,209%
 • Hoofdpostcode: 4420
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2490 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-saint-nicolas

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Saint-Nicolas is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 en nog eens 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zie jij data zoals herkomst energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Saint-Nicolas, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede korting tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.luminus.be en www.eni.com. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Saint-Nicolas


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €260 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter bekijk je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Saint-Nicolas. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Nicolas. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de toekomstige energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem een nieuwe energieaanbieder. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk ZENO. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Saint-Nicolas vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saint-Nicolas en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Saint-Nicolas

Veel maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Saint-Nicolas. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Saint-Nicolas vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Saint-Nicolas bestaan er verscheidene projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4420. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo energie.


Alle plaatsen in deze gemeente