Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Engis

Zonder problemen energie vergelijken in Engis? Dankzij de energievergelijker doorzoek je supersnel alle relevante energie aanbieders als bijv. Luminus en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Engis de laagste prijs hanteert. Verder bekijk je op energiehunter.be praktische informatie over thema’s als bijv. tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Engis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 500,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Engis?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Engis. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Engis is voor jouw situatie? Voer hierna de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Engis, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in de tool vindt men zonder problemen een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Engis

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Engis is Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Engis wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Engis

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Engis
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene stroom: 0,214%
 • Hoofdpostcode: 4480
 • Mazout consumptie: 2540 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-engis

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Engis is dat gemiddeld 1445 m3 + 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Gewoonlijk loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij alle contracten vind jij specificaties aangaande type energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Engis, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie gespot? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.trevion.be. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Engis


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €255 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Engis. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Engis. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de geselecteerde energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe partij. Zoals OCTA+, Lampiris + Ecopower. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Engis vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Engis en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Engis

De meeste aanbieders bieden momenteel groene stroom in Engis. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Engis vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Engis bestaan er tegenwoordig meerdere projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4480. In deze regio kan je soms extra voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente