Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hermalle-Sous-Huy

Gemakkelijk energie vergelijken in Hermalle-Sous-Huy? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven zoals Luminus en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Hermalle-Sous-Huy de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op onze website bruikbare info over topics als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Engis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hermalle-Sous-Huy?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Hermalle-Sous-Huy. Dit varieert van Eneco tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 organisaties. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hermalle-Sous-Huy is in april 2024? Vul vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hermalle-Sous-Huy, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in onze vergelijker detecteren jullie eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hermalle-Sous-Huy

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Hermalle-Sous-Huy is Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Engis valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Hermalle-Sous-Huy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Engis
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 19,30%
 • Postcode: 4480
 • Verbruik Mazout: 2220 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-hermalle-sous-huy

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Hermalle-Sous-Huy is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 en 3400 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het gunstiger om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zoek je voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hermalle-Sous-Huy, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hermalle-Sous-Huy


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €335 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hermalle-Sous-Huy. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hermalle-Sous-Huy. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hermalle-Sous-Huy vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hermalle-Sous-Huy en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hermalle-Sous-Huy

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Hermalle-Sous-Huy. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hermalle-Sous-Huy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Engis zijn er nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4480. In deze woonplaats kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus afsluiten.