Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Antheit

Gemakkelijk energie vergelijken in Antheit? Met behulp van de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle relevante energie aanbieders als o.a. Mega en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Antheit de laagste prijs biedt. Ook vind je op onze website praktische info over thema’s zoals energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Voorts geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wanze
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Antheit?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Antheit. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke organisaties mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Antheit is in april 2024? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energievergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Antheit, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk je eenvoudig een energie-abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Antheit

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energieleveranciers en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Antheit is Tecteo. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wanze is de netbeheerder van het gas Tecteo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Antheit

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Wanze
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 19,60%
 • Centrale postcode: 4520
 • Gem. mazout: 2250 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-antheit

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Antheit ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 plus 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle populaire leveranciers en contracten. Van alle pakketten zie je informatie als soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Antheit, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de onderneming. Onder andere www.engie.be + www.eni.com. De door jou gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Antheit


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €310 rendement bieden. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Antheit. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Antheit. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare partij. Onder andere Eneco, Essent en Antargaz. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Antheit vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Antheit en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Antheit

Het gros van de energie aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Antheit. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Antheit vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Wanze bestaan er tegenwoordig nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4520. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus afsluiten.