Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ben-Ahin

Op je gemak energie vergelijken in Ben-Ahin? Middels onze vergelijker vergelijk je supersnel alle interessante energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Ben-Ahin de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op deze pagina waardevolle info over thema’s als bijvoorbeeld gastarieven en concrete energiebespaartips. Tevens bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Huy
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 235,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ben-Ahin?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ben-Ahin. Dit varieert van Essent tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ben-Ahin is op dit moment? Vul snel de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze handige vergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Ben-Ahin, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter bekijk jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ben-Ahin

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Ben-Ahin betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Huy is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Ben-Ahin

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Huy
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 19,40%
 • Postcodegebied: 4500
 • Mazout: 2230 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-ben-ahin

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Ben-Ahin ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en nog eens 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij ieder contract achterhaal je informatie als type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ben-Ahin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.engie.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ben-Ahin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €250 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: maak een sport van het overstappen in Ben-Ahin. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Ben-Ahin. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Aspiravi. Daarnaast beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ben-Ahin vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Ben-Ahin en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Ben-Ahin

Een aanzienlijk deel van de organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Ben-Ahin. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Ben-Ahin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Huy zijn er steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4500. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega afsluiten.