Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Verlaine

Snel online energie vergelijken in Verlaine? Met behulp van onze vergelijker tref je gemakkelijk alle erkende leveranciers. Voorbeelden zijn Mega en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Verlaine het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Verlaine
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Verlaine?

We zien meer en meer energieleveranciers in Verlaine. Dit varieert van Essent tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Verlaine is in februari 2024? Voer snel je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Verlaine, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in de Energiehunter check jij probleemloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Verlaine

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Verlaine betreft Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Verlaine valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Verlaine

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verlaine
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene energie: 0,218%
 • Centrale postcode: 4537
 • Mazout verbruik: 2580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-verlaine

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Verlaine bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 en 3500 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie jij data als soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Verlaine, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.essent.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Verlaine


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €395 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Verlaine. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Verlaine. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de betreffende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent en Poweo. Ook selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Verlaine vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Verlaine en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Verlaine

Tal van energie aanbieders bieden momenteel groene stroom in Verlaine. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Verlaine vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Verlaine zijn er verscheidene plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4537. In deze woonplaats kan je vaak relatief goedkoop meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente