Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chapon-Seraing

Snel online energie vergelijken in Chapon-Seraing? Aan de hand van deze website ontdek je moeiteloos alle relevante energiebedrijven als bijv. Watz & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Chapon-Seraing voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Verlaine
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 365,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Chapon-Seraing?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Chapon-Seraing. Dit loopt van Antargaz tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het net van Onbekend. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chapon-Seraing is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Chapon-Seraing, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties in de energievergelijker vinden jullie probleemloos een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Chapon-Seraing

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Chapon-Seraing is Onbekend. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Verlaine is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Chapon-Seraing

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verlaine
 • CV Merk: Weishaupt
 • Groene stroom: 20,60%
 • Hoofdpostcode: 4537
 • Verbruik stookolie: 2350 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-chapon-seraing

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Chapon-Seraing is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 en 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement vind je informatie aangaande type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Chapon-Seraing, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.energie2030.be of www.antargaz.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Chapon-Seraing


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Chapon-Seraing. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Doorgaans worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Chapon-Seraing. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt de betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of Poweo. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). De betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter tref je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Chapon-Seraing vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Chapon-Seraing en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Chapon-Seraing

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Chapon-Seraing. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Chapon-Seraing vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Verlaine bestaan er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4537. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Mega overstappen.