Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jehay

Op je gemak energie vergelijken in Jehay? Dankzij de energievergelijker check je eenvoudig alle erkende leveranciers als o.a. Watz & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Jehay voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op deze pagina praktische informatie over topics zoals energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Amay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Jehay?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Jehay. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Zij lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jehay is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk de benodigde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Jehay, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in de tarievenvergelijker zoek jij gemakkelijk een abonnement dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Jehay

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Jehay betreft Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Amay wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Jehay

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amay
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 21,00%
 • Centrale postcode: 4540
 • Verbruik Mazout: 2390 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-jehay

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Jehay is dat gemiddeld 1585 m3 en 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante energie aanbieders. Van elk abonnement zie jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Jehay, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Zoals www.lampiris.be + www.ebem.be. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Jehay


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €260 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Jehay. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Jehay. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent en Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Jehay vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Jehay en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Jehay

Tal van energie aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Jehay. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Jehay vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Amay kennen we allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4540. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant overstappen.