Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Flône

Gemakkelijk energie vergelijken in Flône? Middels deze website doorzoek je snel en simpel alle relevante energiebedrijven als Eneco & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Flône de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op deze pagina praktische info over topics als energieaansluitingen en uitleg over jouw energierekening. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 280,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Flône?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Flône. Dit loopt van Antargaz tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 30 providers. Deze werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Flône is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Flône, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties maken in de tarievenvergelijker detecteren jullie moeiteloos een contract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Flône

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Flône is Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Amay wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Flône

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amay
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 20,90%
 • Centrale postcode: 4540
 • Verbruik Mazout: 2380 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-flone

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinformatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Flône is dat gemiddeld 1580 m3 en 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Van elk abonnement zoek jij voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Flône, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.octaplus.be en ook www.wasewind.be. De door jou gekozen maatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Flône


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €275 winst geven. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Flône. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Flône. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste leverancier. Denk aan Eneco, Essent of Watz. Vervolgens bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Via energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Flône vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Flône en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Flône

Een groot deel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Flône. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Flône vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Amay onderscheiden we allerlei activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4540. In deze regio kan je vaak extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Comfort Energy overstappen.