Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Amay

Snel energie vergelijken in Amay? Aan de hand van deze website tref je eenvoudig alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Amay de laagste prijs hanteert. Verder vind je op deze pagina belangrijke info over items zoals de overstapservice en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Amay
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Amay?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Amay. Dit varieert van Lampirus tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Amay voor jou is? Voer hieronderjouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de vergelijkingstool check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Amay, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filteren in de tool achterhaal je eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Amay

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Amay betreft Tecteo. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Amay is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Amay

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amay
 • CV Merk: Intergas
 • Groene energie: 0,219%
 • Centrale postcode: 4540
 • Mazout verbruik: 2590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-amay

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Amay ligt dit gemiddeld op 1470 m3 en nog eens 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk pakket achterhaal jij informatie over type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Amay, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. O.a. www.lampiris.be en www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Amay


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €365 rendement bieden. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigtip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Amay. Zodoende ben je het voordeligst uit. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Amay. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw geselecteerde aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook ZENO. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Amay vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Amay en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Amay

Een groot deel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Amay. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Amay vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Amay bestaan er steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4540. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Comfort Energy diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente