Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Clavier

Op je gemak energie vergelijken in Clavier? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je supersnel alle relevante aanbieders zoals Essent en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Clavier de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je op energiehunter.be handige info over zaken als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Clavier
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,370
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Clavier?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Clavier. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment tellen we ruim 30 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Clavier is voor jouw situatie? Vul hieronderde eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Clavier, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via selecties in de prijzenvergelijker zoek jij probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Clavier

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Clavier betreft Tecteo. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Clavier is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Clavier

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Clavier
 • CV Merk: Oertli
 • Groene stroom: 0,222%
 • Hoofdpostcode: 4560
 • Aantal mazout liters: 2620 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,370
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-clavier

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Clavier is dit gemiddeld zo’n 1485 m3 en 3305 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal je data m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Clavier, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Clavier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €275 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Clavier. In dat geval ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Clavier. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt jouw aanstaande leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en ook Watz. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Clavier vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Clavier en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Clavier

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Clavier. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Clavier vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Clavier bestaan er diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4560. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente