Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Outrelouxhe

Zonder problemen energie vergelijken in Outrelouxhe? Via onze vergelijker check je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers als o.a. Essent & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Outrelouxhe voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op onze website uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Modave
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 445,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Outrelouxhe?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Outrelouxhe. Dit varieert van Essent tot en met Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment tellen we ruim 40 aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Outrelouxhe is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Outrelouxhe, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Middels filters in onze vergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Outrelouxhe

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energie-organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Outrelouxhe is Tecteo. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Modave wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Outrelouxhe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Modave
 • CV ketel: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 22,60%
 • Postcode: 4577
 • Verbruik stookolie: 2550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-outrelouxhe

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Outrelouxhe is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 plus 3350 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen zie je specificaties met betrekking tot herkomst energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Outrelouxhe, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Outrelouxhe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €360 besparen. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: neem een energiezuinige airco

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Outrelouxhe. Dan realiseer je de hoogste besparing. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Outrelouxhe. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw aanstaande gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Energie 2030. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Outrelouxhe vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Outrelouxhe en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Outrelouxhe

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Outrelouxhe. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Outrelouxhe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Modave zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4577. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent energie.