Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vierset-Barse

Snel online energie vergelijken in Vierset-Barse? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Vierset-Barse de beste deal heeft! Daarnaast check je op deze website handige info over thema’s zoals verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Modave
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersonder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 225,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vierset-Barse?

We zien erg veel energieleveranciers in Vierset-Barse. Van Antargaz tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vierset-Barse is op dit moment? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Vierset-Barse, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van keuzes in de tarievenvergelijker detecteren jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Vierset-Barse

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Vierset-Barse is Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Modave valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Vierset-Barse

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Modave
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 22,80%
 • Hoofdpostcode: 4577
 • Aantal mazout liters: 2570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-vierset-barse

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Vierset-Barse ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3360 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen achterhaal jij informatie m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vierset-Barse, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vierset-Barse


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €360 bonus betekenen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vierset-Barse. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Vierset-Barse. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt jouw nieuwe gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vierset-Barse vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vierset-Barse en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Vierset-Barse

Veel bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Vierset-Barse. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vierset-Barse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Modave bestaan er tegenwoordig allerlei stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4577. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ energie.