Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lixhe

Meteen energie vergelijken in Lixhe? Via www.energiehunter.be vind je probleemloos alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Lixhe de beste deal heeft! Daarnaast vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Daarnaast geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Visé
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Lixhe?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Lixhe. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Intermosane Wallonie. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lixhe is die past bij jouw verbruik? Voer vlug de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze energie achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Lixhe, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v jouw input in de Energiehunter ontdekken jullie zonder problemen een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lixhe

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Lixhe is Intermosane Wallonie. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Visé wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Lixhe

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Visé
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 23,20%
 • Centrale postcode: 4600
 • Verbruik Mazout: 2610 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-lixhe

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Lixhe is dat gemiddeld 1490 m3 en nog eens 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle contracten lees jij informatie aangaande soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Lixhe, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.engie.be en ook www.elegant.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lixhe


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €365 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lixhe. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lixhe. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent of natuurlijk Energy People. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). De gekozen gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lixhe vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Lixhe en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lixhe

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Lixhe. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Lixhe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Visé zien we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4600. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus energie.