Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ellemelle

Snel energie vergelijken in Ellemelle? Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je supersnel alle interessante maatschappijen zoals Eneco en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Ellemelle de beste deal heeft! Verder vind je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ouffet
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 220,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ellemelle?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Ellemelle. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ellemelle is op dit moment? Vul gelijk de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Ellemelle, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de tool detecteren jullie gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ellemelle

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ellemelle heet Tecteo. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ouffet is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Ellemelle

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Ouffet
 • CV Merk: Nibe
 • Groene stroom: 22,90%
 • Postcodegebied: 4590
 • Mazout: 2580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-ellemelle

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Ellemelle is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 en nog eens 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Veelal is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk pakket check je details zoals soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Ellemelle, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.poweo.be. De betreffende energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ellemelle


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter profiteer je van vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ellemelle. Zo realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ellemelle. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je gekozen gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aankomende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ellemelle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ellemelle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Ellemelle

Het merendeel van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Ellemelle. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Ellemelle vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Ouffet zien we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4590. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus energie.