Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-André

Gemakkelijk energie vergelijken in Saint-André? Middels de energievergelijker check je moeiteloos alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Eneco & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-André voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en salderen. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dalhem
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Saint-André?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Saint-André. Van Lampirus tot aan Ecopower, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-André is? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Saint-André, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filteren in de vergelijkingstool achterhaalt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Saint-André

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders service verlenen. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Saint-André heet Intermosane Wallonie. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dalhem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Saint-André

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Dalhem
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 23,60%
 • Postcode: 4606
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2650 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-saint-andre

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Saint-André ligt dit gemiddeld op 1510 m3 + 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij gegevens aangaande herkomst energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Saint-André, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.essent.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Saint-André


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €315 opleveren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-André. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-André. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Ecopower. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Saint-André vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saint-André en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Saint-André

Een groot deel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Saint-André. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Saint-André vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Dalhem onderscheiden we allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4606. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Antargaz energie.