Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Argenteau

Op je gemak energie vergelijken in Argenteau? Dankzij onze website doorzoek je moeiteloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Argenteau de beste deal heeft! Voorts bekijk je via de energievergelijker nuttige info info over thema’s zoals stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Visé
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Argenteau?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Argenteau. Van Eneco tot OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze werken uitsluitend met de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Argenteau is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Middels de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Argenteau, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool achterhaalt men verrassend eenvoudig een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Argenteau

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Argenteau heet Intermosane Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Visé is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Argenteau

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Visé
 • CV ketel: Sime
 • Groene energie: 23,40%
 • Centrale postcode: 4601
 • Verbruik Mazout: 2630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-argenteau

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Argenteau is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot abonnementen kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zie je informatie over herkomst van stroom en gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Argenteau, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Argenteau


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Argenteau. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Argenteau. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris + Comfort Energy. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Argenteau vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Argenteau en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Argenteau

Het gros van de energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Argenteau. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Argenteau vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Visé bestaan er tegenwoordig meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4601. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant energie.