Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Remy

Zonder problemen energie vergelijken in Saint-Remy? Middels energiehunter.be vind je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Saint-Remy prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je op deze website waardevolle info over topics zoals verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 400,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Saint-Remy?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Saint-Remy. Dit loopt van Poweo tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Remy is? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Saint-Remy, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker vinden jullie eenvoudig een product dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Remy

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders service verlenen. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Saint-Remy betreft Tecteo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Blégny valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Saint-Remy

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 26,60%
 • Hoofdpostcode: 4672
 • Mazout consumptie: 2950 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-saint-remy

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Saint-Remy ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 plus 3335 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Van elk pakket check je details als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Saint-Remy, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Saint-Remy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €350 rendement bieden. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: neem een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-Remy. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Saint-Remy. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt jouw toekomstige leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent of natuurlijk Elegant. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Remy vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Saint-Remy en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Saint-Remy

Bijna alle bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Saint-Remy. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Saint-Remy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Blégny zien we steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4672. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega duurzame energie.