Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saive

Gemakkelijk energie vergelijken in Saive? Geholpen door onze vergelijker tref je moeiteloos alle erkende bedrijven zoals Mega en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Saive het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens lees je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als gastarieven en salderen. Ook verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Saive?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Saive. Dat loopt uiteen van Essent tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Tecteo. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saive is? Vul hieronderde privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Saive, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels keuzes in de vergelijkingstool bekijk jij verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Saive

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Online account
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Saive heet Tecteo. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Blégny wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Saive

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 26,50%
 • Hoofdpostcode: 4671
 • Verbruik stookolie: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-saive

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Saive is dat gemiddeld 1450 m3 en 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen achterhaal je details over soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Saive, en de eventuele korting. Selecteer de partij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Bijv. www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Saive


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €395 korting realiseren. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saive. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Saive. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt jouw toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Antargaz. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Saive vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saive en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Saive

Bijna alle aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Saive. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Saive vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Blégny zien we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4671. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus duurzame energie.