Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Barchon

Direct energie vergelijken in Barchon? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle grote maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Barchon de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je via de Energiehunter uitgebreide info over zaken zoals energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Blégny
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 495,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Barchon?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Barchon. Dit loopt van Engie tot en met Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barchon is die past bij jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Barchon, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de prijzenvergelijker zoekt men eenvoudig een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Barchon

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Barchon is Tecteo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Blégny is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Barchon

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Blégny
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel groen: 26,30%
 • Postcodegebied: 4671
 • Verbruik Mazout: 2920 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-barchon

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Barchon bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 + 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het voordeliger om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote aanbieders van energie. Bij alle pakketten lees jij data met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Barchon, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Barchon


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €260 korting realiseren. Desondanks, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters check je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Barchon. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Barchon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande energie-organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of ZENO. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Barchon vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Barchon en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Barchon

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Barchon. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Barchon vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Blégny zien we vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4671. In deze plaats kan je vaak extra voordelig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco duurzame energie.