Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oupeye

Eenvoudig energie vergelijken in Oupeye? Door gebruik te maken van de Energiehunter doorzoek je moeiteloos alle beschikbare aanbieders als bijv. Engie en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Oupeye de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven en zakelijke energie. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oupeye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Oupeye?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oupeye. Dat loopt van Antargaz tot een speler als Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Tecteo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oupeye is in maart 2024? Voer moeiteloos jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oupeye, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker ontdekken jullie moeiteloos een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oupeye

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Oupeye heet Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oupeye is de aardgas netbeheerder Tecteo. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Oupeye

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oupeye
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 0,233%
 • Hoofdpostcode: 4680
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-oupeye

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Oupeye is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 + 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket zoek je voorwaarden als type stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oupeye, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oupeye


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €330 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Oupeye. Dan is de besparing het grootst. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Oupeye. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je geselecteerde energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Ecopower. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oupeye vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Oupeye en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Oupeye

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Oupeye. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Oupeye vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Oupeye zijn er verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4680. In deze omgeving kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente