Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vivegnis

Eenvoudig energie vergelijken in Vivegnis? Via deze website achterhaal je eenvoudig alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Vivegnis de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als gastarieven en variabele of vaste tarieven. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oupeye
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 240,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vivegnis?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Vivegnis. Van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 aanbieders. Deze gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energie-organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vivegnis is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vivegnis, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de prijzenvergelijker detecteren jullie probleemloos een abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vivegnis

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vivegnis betreft Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oupeye valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Vivegnis

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Oupeye
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 27,10%
 • Postcode: 4683
 • Verbruik Mazout: 3000 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-vivegnis

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Vivegnis is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Normaal is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder contract tref je gegevens met betrekking tot type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vivegnis, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.ebem.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vivegnis


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €265 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Vivegnis. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vivegnis. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt je aanstaande energiemaatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vivegnis vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vivegnis en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Vivegnis

Het gros van de energiemaatschappijen verschaffen ondertussen groene stroom in Vivegnis. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vivegnis vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Oupeye kennen we nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4683. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Poweo duurzame energie.