Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boirs

Zonder problemen energie vergelijken in Boirs? Middels de Energiehunter vind je probleemloos alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Boirs de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bassenge
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Boirs?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Boirs. Van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment zijn het zo’n 25 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boirs is voor jouw situatie? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Maar, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energietarievenvergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Boirs, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties maken in de Energiehunter ontdekken jullie gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Boirs

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Boirs betreft Intermosane Wallonie. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bassenge is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Boirs

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Bassenge
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 27,30%
 • Postcode: 4690
 • Gem. mazout: 1510 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-boirs

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Boirs ligt dit gemiddeld op 1490 m3 & 3370 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij elk pakket zoek jij details zoals type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Boirs, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be of www.energypeople.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Boirs


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €315 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Boirs. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Boirs. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt jouw aanstaande energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe partij. Zoals Luminus, ENGIE en Wase Wind. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Boirs vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Boirs en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Boirs

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Boirs. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Boirs vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Bassenge kennen we nogal wat plannen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4690. In de regio kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Engie prijzen.