Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Glons

Gemakkelijk energie vergelijken in Glons? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Glons prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bassenge
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 370,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Glons?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Glons. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is enorm. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intermosane Wallonie. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Glons is in april 2024? Geef gelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energievergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Glons, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de energievergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Glons

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Glons is Intermosane Wallonie. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bassenge is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Glons

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Bassenge
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 27,50%
 • Postcodegebied: 4690
 • Mazout verbruik: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-glons

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Glons is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 en 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij alle contracten tref jij gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Glons, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Glons


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €280 opleveren. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigadvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Glons. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Glons. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Elegant. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website check je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Glons vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Glons en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Glons

Tal van organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Glons. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Glons vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Bassenge onderscheiden we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 4690. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco prijzen.