Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roclenge-Sur-Geer

Op je gemak energie vergelijken in Roclenge-Sur-Geer? Geholpen door onze vergelijker tref je moeiteloos alle relevante aanbieders als o.a. Engie en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Roclenge-Sur-Geer de beste deal heeft! Tevens check je via de Energiehunter uitgebreide informatie over topics als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bassenge
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 370,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Roclenge-Sur-Geer?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Roclenge-Sur-Geer. Dat loopt uiteen van Eneco tot aan Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intermosane Wallonie. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roclenge-Sur-Geer voor jou is? Geef gelijk de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Roclenge-Sur-Geer, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v selecties maken in de tool zoek jij eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Roclenge-Sur-Geer

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Roclenge-Sur-Geer betreft Intermosane Wallonie. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bassenge is de netbeheerder van het gas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Roclenge-Sur-Geer

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Bassenge
 • CV Merk: Bosch
 • Groene stroom: 27,60%
 • Postcodegebied: 4690
 • Verbruik Mazout: 1540 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-roclenge-sur-geer

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Roclenge-Sur-Geer is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 + 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk abonnement check jij voorwaarden m.b.t. type energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Roclenge-Sur-Geer, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.octaplus.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Roclenge-Sur-Geer


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €395 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Roclenge-Sur-Geer. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Roclenge-Sur-Geer. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Comfort Energy. Daarnaast bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door onze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Roclenge-Sur-Geer vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roclenge-Sur-Geer en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Roclenge-Sur-Geer

Tal van organisaties leveren momenteel groene stroom in Roclenge-Sur-Geer. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies dan het filter “Groen uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Roclenge-Sur-Geer vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Bassenge onderscheiden we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4690. In deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ prijzen.