Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hauset

Direct energie vergelijken in Hauset? Middels energiehunter.be ontdek je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Hauset de laagste prijs hanteert. Tevens check je via de energievergelijker uitgebreide informatie over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Raeren
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Hauset?

We zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Hauset. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Tecteo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hauset is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hauset, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Aan de hand van keuzes in de tool achterhaal je verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hauset

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hauset heet Tecteo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Raeren wordt transport van het aardgas beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Hauset

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Raeren
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 28,20%
 • Postcodegebied: 4730
 • Verbruik Mazout: 1600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-hauset

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Hauset bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 plus 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Normaliter loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk pakket tref je informatie over soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hauset, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be en ook www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hauset


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €285 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Hauset. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Hauset. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de aankomende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE en ook ZENO. Ook bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hauset vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hauset en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hauset

De meeste leveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Hauset. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Hauset vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Raeren bestaan er verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4730. In deze omgeving kan je in toenemende mate zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Elegant prijzen.