Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Raeren

Direct energie vergelijken in Raeren? Via de energievergelijker check je eenvoudig alle interessante maatschappijen als o.a. Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Raeren de scherpste prijs kan bieden. Voorts vind je op onze website praktische info over thema’s als onderwerpenen variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Raeren
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Raeren?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Raeren. Dit varieert van Engie tot een speler als OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze gebruiken allen het netwerk van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Raeren is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Raeren, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v keuzes in de prijzenvergelijker ontdek jij gemakkelijk een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Raeren

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Raeren heet Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Raeren is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Raeren

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Raeren
 • Populaire CV: Bosch
 • Groene stroom: 0,238%
 • Hoofdpostcode: 4730
 • Verbruik stookolie: 2780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-raeren

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Raeren bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 & 3385 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk pakket tref je details zoals soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Raeren, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.energie2030.be of www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Raeren


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €365 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Raeren. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Raeren. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt jouw gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Belpower. Vervolgens bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Raeren vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Raeren en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Raeren

Tal van energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Raeren. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Raeren vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Raeren zien we steeds meer initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4730. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over OCTA+ duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente