Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eupen

Zonder problemen energie vergelijken in Eupen? Middels onze vergelijker vind je probleemloos alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Eupen prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vergaar je via onze vergelijker waardevolle info over zaken als o.a. energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eupen
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Eupen?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Eupen. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eupen is in maart 2024? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energiehunter vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Eupen, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de Energiehunter bekijk je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Eupen

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Eupen betreft Intermosane Wallonie. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Eupen is de netbeheerder van het gas Tecteo. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Eupen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Eupen
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene energie: 0,235%
 • Postcode: 4700
 • Mazout verbruik: 2750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-eupen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Eupen ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 & 3370 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle populaire energie aanbieders. Van alle pakketten vind je data over soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eupen, en de welkomstbonus. Kies de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be en www.eneco.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Eupen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €300 korting realiseren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand check jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Eupen. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Eupen. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Eupen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Eupen en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Eupen

De meeste maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Eupen. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Eupen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Eupen zien we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4700. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente