Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neu-Moresnet

Gemakkelijk energie vergelijken in Neu-Moresnet? Dankzij de Energiehunter check je supersnel alle interessante energieleveranciers. Je kunt denken aan Engie & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Neu-Moresnet voor jou de beste prijs heeft. Tevens vind je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kelmis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 360,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Neu-Moresnet?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Neu-Moresnet. Dat gaat van Eneco tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 providers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neu-Moresnet is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Neu-Moresnet, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de prijzenvergelijker check je eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Neu-Moresnet

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Neu-Moresnet is Tecteo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kelmis is de netbeheerder van het gas Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Neu-Moresnet

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Kelmis
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene stroom: 28,00%
 • Postcode: 4721
 • Verbruik stookolie: 1580 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-neu-moresnet

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Neu-Moresnet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 en nog eens 3405 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder pakket tref jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neu-Moresnet, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.engie.be of www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Neu-Moresnet


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €365 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Advies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: regel jaarlijks het overstappen in Neu-Moresnet. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Neu-Moresnet. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de geselecteerde aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Neu-Moresnet vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Neu-Moresnet en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Neu-Moresnet

Bijna alle bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Neu-Moresnet. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle groene energie is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Neu-Moresnet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Kelmis zien we allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4721. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus prijzen.