Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hergenrath

Direct energie vergelijken in Hergenrath? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Engie & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Hergenrath prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je op onze website uitgebreide informatie over thema’s zoals energieaansluitingen en concrete energiebespaartips. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kelmis
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 360,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hergenrath?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Hergenrath. Dat loopt uiteen van Engie tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Tecteo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energiebedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hergenrath voor jou is? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hergenrath, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de energievergelijker zoek je verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hergenrath

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Hergenrath betreft Tecteo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Kelmis is de aardgas netbeheerder Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Hergenrath

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Kelmis
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene energie: 28,10%
 • Postcode: 4728
 • Mazout consumptie: 1590 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-hergenrath

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Hergenrath ligt dit gemiddeld op 1530 m3 plus 3410 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zoek jij voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hergenrath, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Hergenrath


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €390 voordeel geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hergenrath. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hergenrath. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt de nieuwe energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Comfort Energy. Daarna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hergenrath vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Hergenrath en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Hergenrath

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Hergenrath. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Hergenrath vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Kelmis bestaan er vele opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4728. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy prijzen.