Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meyerode

Snel energie vergelijken in Meyerode? Dankzij onze website achterhaal je probleemloos alle interessante bedrijven als o.a. Eneco en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Meyerode de laagste prijs hanteert. Voorts lees je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als o.a. de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Amel
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 440,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Meyerode?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Meyerode. Van Eneco tot aanbieders zoals Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Tecteo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meyerode voor jou is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Meyerode, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in de tool achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Meyerode

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Meyerode heet Tecteo. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Amel is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Meyerode

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Amel
 • Populair merk: Intergas
 • Groene energie: 28,70%
 • Centrale postcode: 4770
 • Mazout consumptie: 1650 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-meyerode

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Meyerode is dat gemiddeld 1560 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen bekijk jij info aangaande soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Meyerode, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Onder andere www.essent.be + www.ebem.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Meyerode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €345 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Meyerode. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Meyerode. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw nieuwe maatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Wase Wind. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Meyerode vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Meyerode en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Meyerode

Het gros van de energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Meyerode. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Meyerode vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Amel kennen we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4770. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco prijzen april 2024.