Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lommersweiler

Direct energie vergelijken in Lommersweiler? Door gebruik te maken van de Energiehunter tref je moeiteloos alle interessante energieleveranciers zoals Essent & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Lommersweiler het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vergaar je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s als de netbeheerder en de slimme meter. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sankt-Vith
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lommersweiler?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Lommersweiler. Dit loopt van Eneco tot Mega, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lommersweiler is op dit moment? Voer moeiteloos de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van onze handige vergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lommersweiler, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker ontdekken jullie simpel en snel een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lommersweiler

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Lommersweiler betreft Interest/Interost. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sankt-Vith is de huidige netbeheerder van het aardgas Tecteo. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Lommersweiler

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Sankt-Vith
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 29,10%
 • Hoofdpostcode: 4783
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1690 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-lommersweiler

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Lommersweiler is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Gewoonlijk is het gunstiger om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zie je specificaties zoals soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lommersweiler, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lommersweiler


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €250 bonus betekenen. Maar, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lommersweiler. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Lommersweiler. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt jouw geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere OCTA+, Essent of Comfort Energy. Bij de volgende stap beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je geselecteerde energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lommersweiler vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lommersweiler en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Lommersweiler

Veel energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Lommersweiler. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Lommersweiler vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Sankt-Vith zien we diverse stappen rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 4783. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz prijzen juni 2024.