Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thommen

Eenvoudig energie vergelijken in Thommen? Geholpen door deze website check je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Eneco en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Thommen het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over items als bijv. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Burg-Reuland
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Thommen?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Thommen. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is enorm. In april 2024 tellen we ruim 20 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Interest/Interost. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiebedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thommen is in april 2024? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Thommen, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Thommen

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de tarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Thommen is Interest/Interost. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Burg-Reuland wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Thommen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Burg-Reuland
 • Populaire CV: Sime
 • Groene stroom: 29,40%
 • Postcode: 4791
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-thommen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Thommen ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 + 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Dikwijls kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire aanbieders + contracten. Van ieder contract achterhaal jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Thommen, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.luminus.be en ook www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Thommen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 bonus betekenen. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Advies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Thommen. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Thommen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert je nieuwe organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris of natuurlijk Poweo. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Thommen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Thommen en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Thommen

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Thommen. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Thommen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Burg-Reuland onderscheiden we vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4791. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant prijzen april 2024.