Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Polleur

Meteen energie vergelijken in Polleur? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je supersnel alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Polleur de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je via de Energiehunter waardevolle info over items als bijv. energiebesparing in huis en salderen. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Polleur?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Polleur. Dat loopt uiteen van Engie tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Interest/Interost. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Polleur voor jou is? Geef moeiteloos jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Polleur, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool zoeken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Polleur

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Polleur heet Interest/Interost. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Verviers is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Polleur

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel duurzaam: 29,80%
 • Postcodegebied: 4800
 • Verbruik Mazout: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-polleur

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Polleur ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder abonnement tref jij informatie aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Polleur, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.trevion.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Polleur


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €360 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Polleur. Daarna ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Polleur. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aanstaande leverancier het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris + Antargaz. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Je aankomende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Polleur vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Polleur en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Polleur

Een aanzienlijk deel van de leveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Polleur. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Polleur vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Verviers onderscheiden we nogal wat stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4800. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent.