Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lambermont

Snel energie vergelijken in Lambermont? Geholpen door de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Luminus & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Lambermont de beste deal heeft! Daarbij tref je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als bijv. onderwerpenen verschillende contractsoorten. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Verviers
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 405,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lambermont?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Lambermont. Van Lampirus tot en met Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Zij werken allemaal op basis van het netwerk van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lambermont is in april 2024? Geef hieronderde eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lambermont, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de Energiehunter ontdekken jullie moeiteloos een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lambermont

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Lambermont is Interest/Interost. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Verviers valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Lambermont

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Verviers
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene stroom: 29,60%
 • Postcode: 4800
 • Mazout verbruik: 1740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-lambermont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Lambermont is dit gemiddeld zo’n 1400 m3 plus 3485 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal kan het uit om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder pakket tref je data over type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lambermont, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Lambermont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €285 rendement bieden. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lambermont. Daarna is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Lambermont. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de nieuwe gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lambermont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lambermont en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Lambermont

Een groot deel van de energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Lambermont. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene energie heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Lambermont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Verviers bestaan er tegenwoordig meerdere acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4800. In de regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Antargaz prijzen april 2024.