Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Membach

Gemakkelijk energie vergelijken in Membach? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Membach de beste deal heeft! Bovendien tref je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s zoals stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Baelen
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Membach?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Membach. Dit varieert van Antargaz tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags tellen we ruim 40 aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Interest/Interost. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Membach is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Membach, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de energievergelijker bekijk jij eenvoudig een overeenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Membach

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-organisaties en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Membach betreft Interest/Interost. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Baelen is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Membach

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Baelen
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 30,40%
 • Hoofdpostcode: 4837
 • Mazout: 1820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-membach

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Membach ligt dit gemiddeld op 1440 m3 & 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Van ieder pakket check jij info m.b.t. soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Membach, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.energie2030.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Membach


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €295 winst geven. Toch, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Membach. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Membach. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe aanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of ZENO. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Membach vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Membach en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Membach

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Membach. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Membach vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Baelen kennen we meerdere initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 4837. In de regio kan je vaak heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus.