Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baelen

Meteen energie vergelijken in Baelen? Met behulp van de Energiehunter check je snel en simpel alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Baelen de beste deal heeft! Voorts tref je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s als verschillende aanbieders en de slimme meter. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Baelen
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 265,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Baelen?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Baelen. Van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Interest/Interost. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baelen is? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Baelen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de tool achterhaalt men simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Baelen

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Baelen heet Interest/Interost. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Baelen is de aardgas netbeheerder Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Baelen

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Baelen
 • Populair merk: Fasto
 • Groene stroom: 0,247%
 • Postcodegebied: 4837
 • Aantal mazout liters: 2870 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-baelen

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Baelen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1405 m3 & 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een overzicht met alle grote energieleveranciers. Van ieder pakket zie je voorwaarden m.b.t. soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Baelen, en de eventuele korting. Kies de organisatie die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante actie tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.essent.be en ook www.elegant.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Baelen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Baelen. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Baelen. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent + Belpower. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via www.energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Baelen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Baelen en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Baelen

Bijna alle bedrijven bieden momenteel groene stroom in Baelen. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Baelen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Baelen kennen we meerdere opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 4837. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luik eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Engie prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente