Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Limbourg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Limbourg? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle grote maatschappijen als bijvoorbeeld Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Limbourg prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je op energiehunter.be handige informatie over onderwerpen als o.a. verschillende gasregio’s en slimme thermostaten. Ook bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Limbourg
Netbeheerder Elektra:Interest/Interost
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Limbourg?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Limbourg. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interest/Interost. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Limbourg is voor jouw verbruik? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een storing, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Middels de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Limbourg, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de Energiehunter ontdek jij moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Limbourg

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Limbourg heet Interest/Interost. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Limbourg valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Limbourg

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Limbourg
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 0,246%
 • Hoofdpostcode: 4830
 • Gem. mazout: 2860 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interest/Interost
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-limbourg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Limbourg is dat gemiddeld 1400 m3 en 3425 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het gunstiger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van alle contracten achterhaal je specificaties over type stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Limbourg, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Limbourg


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €355 winst geven. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Limbourg. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Limbourg. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan OCTA+, Essent of Wase Wind. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Limbourg vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Limbourg en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Limbourg

De meeste energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Limbourg. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Limbourg vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Limbourg bestaan er nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4830. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Luik de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente