Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sippenaeken

Meteen energie vergelijken in Sippenaeken? Door gebruik te maken van onze website check je probleemloos alle beschikbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Sippenaeken de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op onze website praktische informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Plombières
Netbeheerder Elektra:Intermosane Wallonie
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Sippenaeken?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Sippenaeken. Dit varieert van Antargaz tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 30 energieleveranciers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Intermosane Wallonie. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sippenaeken is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze energie tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sippenaeken, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels keuzes in onze vergelijker zoekt men moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sippenaeken

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Sippenaeken is Intermosane Wallonie. De kosten van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Plombières valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Tecteo. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Sippenaeken

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Plombières
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 31,00%
 • Postcode: 4851
 • Mazout: 1880 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intermosane Wallonie
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-sippenaeken

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Sippenaeken ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 en 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het verstandig om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zoek jij data over herkomst van stroom en gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sippenaeken, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sippenaeken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €315 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bieden wij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Sippenaeken. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sippenaeken. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Elegant. Daarna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sippenaeken vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sippenaeken en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sippenaeken

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Sippenaeken. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sippenaeken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Plombières zien we meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 4851. In deze buurt kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Essent contract.